Wanneer:
11 mei 2019 @ 17:00 – 23:00 Europe/Amsterdam Tijdzone
2019-05-11T17:00:00+02:00
2019-05-11T23:00:00+02:00
Waar:
Dorpshuis de Vroone
CD Vereekestraat 74 4421CE Kapelle
Kosten:
20
Contact:
Cultuurraad Kapelle
FRANSE AVOND MET FRANS BUFFET EN FILM
Openingsavond van de Franse week “Toujours Kapelle”

Zaterdag 11 mei 2019 organiseert Kapelle Cultureel weer de openingsavond van de Franse week “Toujours Kapelle”. Net als vorig jaar gaan we van start met een Frans buffet, verzorgd door De Vroone. Om 20.00 uur hebben we een mooie Franse film voor u in petto. De toegang tot de film is gratis.

Deelname aan het buffet kost € 20,00 incl. een glas bubbels tijdens de inloop voor het buffet en koffie of thee aan het eind van het buffet.

Programma
Vanaf 17.00 uur worden de gasten die deelnemen aan het Franse buffet verwelkomd met een glas bubbels.

Wim Steenbakker, onze beroemde vertolker van het Franse chansons, zal de avond voorzien van een passende muzikale omlijsting.

Het Franse buffet begint om 18.00 uur

Om 20.00 begint de Franse film Ôtez-moi d’un doute uur in de Bruëliszaal van De Vroone.
De film duurt 95 minuten, zonder pauze.

Na afloop van de film staan in de foyer de hapjes weer op tafel en kunt u nog gezellig napraten.

Wim Steenbakker

Wim Steenbakker is zanger-gitarist. Hij studeerde in 2017 af aan het conservatorium te Rotterdam (Codarts). In 2018 stond hij in de finale van de Sweet Sorrow Awards en won hij op het Concours de la Chanson te Den Haag de prestigieuze Liesbeth List-prijs voor zijn vertolking van het Franse chanson.

Naast Franse chansons bestaat zijn repertoire uit bewerkingen van oudere en hedendaagse songs in verschillende talen waaronder Nederland, Engels, Duits, Frans en Spaans. Hij begeleidt zichzelf hierbij op zijn klassieke gitaar. De combinatie van zijn stem en gitaar is warm en ontroerend.

Wim speelt ook klassieke (solo)werken op zijn gitaar. Zo speelt hij bekende werken van onder andere Holborne, Tárrega, Sor, Carcassi en Villa-Lobos. Hierbij laat hij de andere kant zien van zijn muzikaliteit.

Wim probeert ook zijn enthousiasme voor muziek over te brengen op andere mensen. Zo geeft hij gitaarlessen, gitaar en zang, keyboardlessen en voor de allerkleinsten onder ons: algemene muzikale vorming (AMV).

Wim is daarnaast ook dirigent van het jeugdorkest van EMM-ADVENDO en van het barbershopkoor The Gaggling Ganders Gang te Goes.

Categorieën: