Agenda

okt
21
do
2021
Inloopochtend @ De Vroone
okt 21 @ 10:00 – 13:00

BELEVINGSOCHTEND!

Een aantal ondernemers slaan de handen in één en iedereen is van harte welkom!
Ook deze vrije inloopochtend staat in het teken van ontmoeten, ontspannen, praten en verbinden.

Op deze ochtenden kun je kennismaken met onder andere de volgende activiteiten:
Diverse energetische behandelingen en tests (Reiki Praktijk You)
Diverse ontspanningsmassages (Body & Mind opleidingen)
Mentale, praktische hulp en een luisterend oor (Calla Lelie)

Wij bieden de activiteiten vrijblijvend en gratis aan.

Praktische informatie
* Je hoeft je niet aan te melden
* Je kunt vrij inlopen van 10.00 uur tot 13.00 uur
* Locatie: De Vroone, C.D. Vereekestraat 74 Kapelle
* De Vroone biedt je een gratis kopje koffie/thee aan
* Heb je nog vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op via 0681701506 of mark@bmopleidingen.nl

Laat je verrassen en verwonderen! Je gaat naar huis met jouw eigen speciale ervaring.

 

okt
22
vr
2021
Reiki 1 Cursus @ De Vroone
okt 22 @ 09:30 – 16:00

Reiki I

Heb je kennis gemaakt met Reiki, door middel van een behandeling, of misschien heb je erover gehoord of gelezen en wil je dit nu zelf leren? Dat kan! De cursussen staan in het teken van veel oefenen, en zullen afgewisseld worden met visualisaties/meditaties, theorie, inwijdingen en informatie uitwisseling.

In de Reiki 1 cursus leer je vooral op fysiek niveau (lichamelijke klachten) Reiki geven. De ontdekking van Reiki staat centraal. Je leert de energie kennen en voelen. Ervaart wat Reiki is, wat het doet en wat het voor jou kan betekenen. Door oefeningen en ervaringen uit te wisselen leer je de energie te gebruiken.

Cursus informatie
* De cursus bestaat uit 3 dagdelen.
* Tussendoor oefen je thuis.
* Ik ben bereikbaar voor al je vragen.
* Je krijgt informatie over de adviezen van Mikao Usui, de grondlegger van Reiki.
* Groepsgrootte:  min. 2 en max. 4 personen
* Natuurlijk ontvang je ook een certificaat!

Kijk voor meer informatie op www.bmopleidingen.nl

of www.reikiacademyforyou.nl

okt
24
zo
2021
Workshop Duo massage voor koppels vervolg @ De Vroone
okt 24 @ 09:00 – 13:00

Duo massage voor koppels (vervolg)

Deze massageworkshop is bedoeld om samen met je partner te leren masseren. De workshop is gericht op ontspanning, verbinding en stroming (dus niet specifiek op pijnbehandeling).

Massages zijn een geweldige manier om dichter bij elkaar te komen.
Masseren is een andere manier van communiceren en verbinding maken waarbij je gebruik maakt van de taal van het lichaam. Door elkaar met aandacht aan te raken (her) ontdek je je lichaam en leer je wat de ander en jij zelf fijn vindt op het gebied van intimiteit want één aanraking zegt meer als 1000 woorden.

Ook is deze massage een middel om intimiteit van seksualiteit te onderscheiden. Je leert elkaars behoefte kennen op het gebied van intimiteit zonder dat het een direct gevolg krijgt op het gebied van seksualiteit. Dit is voor veel mensen een moeilijk verschil maar wel van wezenlijk belang voor je relatie.

Elke relatie kent momenten waarin het een uitdaging is om met elkaar in verbinding te blijven. Elkaar regelmatig masseren kan in deze tijden van spanning of stress een manier zijn om te reguleren en in verbinding te blijven, ook als het even moeilijk is. Het doel na deze workshop is een nieuwe sterkere verbondenheid waarbij jullie (nog) meer in stroming met elkaar komen.

Wat leer je?
Je gaat verder waar je in de workshop duo massage voor koppels basis bent gebleven en zal ook de voorkant van het lichaam leren masseren.
Je leert een nog sterkere verbinding te maken met elkaar en hoe te communiceren over verlangens en grenzen.
Zacht en ontspannen samen genieten van je liefde voor elkaar door het oefenen van de basistechnieken van deze intuïtieve massage.

Aanraken, aangeraakt en ” geraakt ” worden
Kortom: een unieke ervaring voor jou en je partner!

Vooropleiding: Workshop duo massage voor koppels basis
Duur: 4 uren
Niveau: nvt
Kosten: €110 euro per koppel
Docent: Nina Wiebrens
Inbegrepen: Koffie & Thee
Zelf meenemen: 2x Grote badlakens, 2x Kleine handdoeken, 1x Gastendoekje (PER PERSOON)

Tip: Trek gemakkelijke zittende kleding aan.

Kijk voor meer informatie op www.bmopleidingen.nl

of www.reikiacademyforyou.nl

okt
30
za
2021
Cultuurraad ; StarkLinnemann Trio @ De Vroone
okt 30 @ 20:00 – 22:00

Transcending Liszt is een indrukwekkende show van ongekende kwaliteit. Verschillende werken van Franz Liszt worden op moderne wijze uitgevoerd door het StarkLinnemann Trio. De composities worden in zijn geheel getransformeerd naar deze tijd en moderne harmonieën en hippe grooves worden toegevoegd zonder de ziel van de muziek te beschadigen. Ook avontuurlijke improvisaties zullen niet ontbreken aan deze live show. De muziek van Transcending Liszt kent een grote diversiteit aan stijlen waardoor deze het beste kan worden omschreven met de term Universal Crossover Music.

Hungarian Rhapsody is bijvoorbeeld heel Braziliaans van karakter. Hierdoor krijgt het stuk een aanstekelijke feestelijkheid gecombineerd met frivole virtuositeit. Zoals vaak bij StarkLinnemann is er sprake van een oneven maatsoort. De groep gaat hiermee graag het experiment aan waardoor een klassiek thema telkens in een andere ritmische context wordt geplaatst. Dit levert natuurlijk interessante invalshoeken op.

Ook in Vallée d’Obermann wordt gebruik gemaakt van een oneven groepering van de maat en dit stuk heeft voorzichtige afro Cubaanse invloeden. Hoewel het de introverte kant van Liszt laat zien, is in de versie van StarkLinnemann de Lisztiaanse virtuositeit overeind gebleven waardoor het nodige muzikale vuurwerk niet zal ontbreken. Zelfs de religieuze kant van Liszt komt aan bod in Ave Maria. StarkLinnemann laat zien dat ook religieuze muziek uit de 19e eeuw op overtuigende wijze kan worden vertolkt door een jazz trio anno nu.

En Liebestraum…, dat blijft een verrassing!

De formatie StarkLinnemann is als geen ander in staat muziekhistorische tijdvakken en geografisch bepaalde verschillen in muziekstijlen met elkaar te verbinden. Hun succesvolle crossover projecten waarbij klassieke meesterwerken zijn vertaald naar een overtuigend 21e eeuw idioom zijn door binnen- en buitenlandse pers zeer positief ontvangen. Met overdonderende concerten op vele festivals en in o.a. Alexandrinsky Theater in St Petersburg en Het Concertgebouw in Amsterdam heeft StarkLinnemann inmiddels een onuitwisbare indruk achtergelaten op de nationale en internationale muziekscene.

 

nov
6
za
2021
Body & Mind hoofdpijnmassage @ De Vroone
nov 6 @ 09:30 – 16:00

Hoofdpijnmassage

Hoofdpijn is in de huidige maatschappij een van de meest voorkomende klachten. Uit onderzoek is gebleken dat er alleen al in Nederland een half miljoen mensen zijn die vaker dan 15 dagen per maand hoofdpijn hebben. Het is dus een veel voorkomend probleem.

De hoofdpijnmassage is een rustige massage met de focus op het ontspannen van de spieren in de schouders, de nek en het gezicht. Een hoofdmassage is echter niet alleen goed voor het hoofd maar omdat er veel drukpunten op het hoofd zitten heeft een hoofdmassage effect op het hele lichaam.

Wat ga je leren:
In 1 dag gaan we kijken hoe hoofdpijn ontstaat en wat de masseur hier aan kan verbeteren.
Na de cursus ben je in staat op om de juiste wijze een massage bij hoofdpijn toe te passen. Je bent bekend met de verschillende vormen van hoofdpijn, je bent bekend met de indicaties en contra-indicaties van de behandeling en je stelt op een gedegen wijze een behandelplan samen.

Studiebelasting
Onze 1 daagse cursus is een lesdag van 09:30 tot +/- 16:30 uur. Deze dag is opgebouwd uit een combinatie van theorie en praktijk.

Examinering & kwalificaties
De cursus Hoofdpijnmassage is een geaccrediteerde cursus  bij de K.T.N.O (Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen). Deze organisatie is een online platform voor kwaliteitsborging van vakopleidingen, modules en bij- of nascholingen in het particulier onderwijs.
Dit houdt in dat bij afronding van deze cursus je een geaccrediteerd certificaat ontvangt.

Kijk voor meer informatie op www.bmopleidingen.nl

of www.reikiacademyforyou.nl

nov
13
za
2021
Ons Genoegen Najaarsconcert @ De Vroone
nov 13 @ 19:00 – 21:00

Op zaterdag 13 november zal het Harmonie orkest een concert verzorgen dat in het teken staat van bekende filmmuziek.

 

nov
20
za
2021
Cultuurraad Maikel Harte @ De Vroone
nov 20 @ 20:00 – 22:30

 

Maikel Harte met zijn Try Out  van de eindejaarsvoorstelling ‘DEUR’

Vorig jaar werd een jarenlange traditie abrupt onderbroken: de eindejaarsvoorstelling van Maikel Harte. Hosternokke, viel dat even tegen.

Maar het kan weer en dus doen we het weer. Want we gaan deur! Er liggen weer mooie Zeeuwse avonden in het verschiet, de deur staat open.

dec
25
za
2021
Kerst vier je samen !!!! @ De Vroone
dec 25 @ 15:00 – 19:00
jan
8
za
2022
Cultuurraad Hilaria @ De Vroone
jan 8 @ 14:00 – 15:00

Familie-kindervoorstelling ‘Jachtlust’

De nieuwste voorstelling van Hilaria, geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

In een vredig landelijk dorpje gaat het leven z’n dagelijkse gangetje. Middelpunt van gezelligheid is het restaurant ‘Jachtlust’. Rechts daarvan woont een opa, links een jager. Beiden zijn gek op dieren, alleen ieder wel op zijn eigen manier…

Het jachtseizoen breekt aan en dat brengt een hoop levendigheid met zich mee. Ook voor het restaurant natuurlijk. Zo op het eerste gezicht een ‘niks-aan-de-hand-verhaal’, totdat er dingen gebeuren die niet helemaal kloppen, en je langzaam maar zeker een raar gevoel bekruipt…

De toegangsprijs is inclusief 1 consumptie.

jan
15
za
2022
Cultuurraad LOS @ De Vroone
jan 15 @ 20:00 – 22:30

 

De Meiden van LOS zijn terug!

In ongekend tempo volgen liedjes en sketches elkaar op in deze goudeerlijke voorstelling over de keerzijde van de medaille. Natuurlijk willen de meiden wel de lusten, maar niet de lasten. Het perfecte leven! Maar kan dat wel? Een wilde stap-avond zonder de kater, een goede baan zonder de stress, een kind zonder de zorgen, een relatie zonder de ruzies, de meiden kunnen nog wel even doorgaan, en dat doen ze dan ook uitgebreid in deze voorstelling. De meiden nemen geen blad voor de mond en fantaseren er weer lustig op los.

Lusten en Lasten is de vijfde voorstelling van de formatie LOS, die bestaat uit Dookje Engelhard, Kim de Fuijk, Vivianne van den Boom en Femke Vernij.

 

De toegangsprijs is inclusief 1 consumptie.

mrt
26
za
2022
Talents & Starz @ De Vroone
mrt 26 @ 19:00 – 21:30