Pilates

Pilates is een sport. Pilates zijn tevens eenvoudige oefeningen om een gezond en sterk lichaam te krijgen. 

Wie aan Pilates doet, weet dat het mogelijk is om het lichaam te veranderen. Dit gebeurt op een niet-geforceerde en niet-belastende wijze waardoor uw lichaam niet zwaar belast wordt. De werkwijze is op een verfijnde manier wat tot zichtbare blijvende veranderingen leidt. Door de oefeningen worden uw spieren lang en lenig. Uw buik wordt perfect plat en u krijgt een langer en lichter figuur! U ontwikkelt ook een kleine spiermassa zodat uw lichaam meer weerstand kan bieden met bijvoorbeeld tillen. Pilates zorgt tevens voor een nieuwe houding, wat gezonder is. U zult voelen dat uw krachten (weer) toenemen. Pilates lessen worden gegeven door Leonie Hofker. Pilates is voor jong en oud, man of vrouw, getraind of niet getraind. Deze bewegingsleer is ook bijzonder geschikt voor wanneer u mentaal en lichamelijk verbeteringen wilt krijgen. 

Leonie Hofker is tevens gestart met “Big Ball” lessen. Fysiotherapeuten en Pilates trainers gebruiken de “Big Ball” vaak. De “Big Ball” gebruiken ze voor de rehabilitatie van de rug, de knie en bij heupblessures. Maar de “Big Ball” doet nog veel meer: het zorgt voor veel plezier tijdens de Pilates training en het is een belangrijke tool voor uw rug, “powerhouse/centrum”, balans, controle en kracht. Het zitten op de “Big Ball” in plaats van op een stoel is een uitstekende manier om uw ruggenwervels gezond te houden. Op deze manier voorkomt men stijfheid in de rug en/of rugpijn. De simpelste oefeningen op de “Big Ball” kunnen een grote uitdaging worden, wanneer u deze hierop uitvoert. Door het gebruik van de “Big Ball” krijgt uw Pilates workout meer uitdaging en variatie.

Body Barre is een les vol met oefeningen aan een barre of een stoel die het midden houden tussen Pilates, Yoga en Dans (ballet). In een sessie van een uur traint u de armen, benen, billen en buik. Body Barre zorgt voor een elegante lichaamshouding en tevens 300 calorieën minder! De barre workout is een unieke high energy workout met gebruik van verschillende materialen, zoals lichte gewichtjes en small balls. De vetverbrandende oefeningen brengen de benen, billen, buik, armen en romp in een perfecte shape. Met Body Barre vergroot u uw flexibiliteit. Met deze “full Body Barre workout” ontwikkelt u het gestroomlijnde lichaam van een danser. 

Sinds kort zit Body Shape in het pakket van Leonie Hofker. Bij Body Shape wordt er niet gesprongen. De oefeningen worden staand, zittend of liggend uitgevoerd op een mat. Door oefeningen voor het bovenlichaam en onderlichaam om en om af te wisselen worden hart, longen en spieren op een uiterst effectieve manier in beweging gebracht. De oefeningen zijn gericht op kracht en stabilisatie, daardoor raakt men sneller en beter in vorm dan ooit. Op deze manier halveert u de trainingstijd, verdubbelt u de vetverbranding en u heeft tweemaal zoveel resultaat. Door de  opzwepende muziek wordt een ieder gemotiveerd om zijn of haar fitnessdoelen te bereiken, zowel van de weekendsporter tot de echte hardcore-deelnemer.

  • Vetverbranding door spierversterkende oefeningen.
  • Geef je spieren de vorm die ze verdienen.
  • Bouw spiermassa op.
  • Bouw je conditie op.
  • Goed voor hart en longen.

Wilt u meer weten over Pilates of de andere lessen van Leonie Hofker? Neem dan contact met ons op of kijk op de website http://www.pilatesstudiozeeland.nl/.

Kijkt u ook eens in de Vroone agenda voor andere activiteiten die bij ons worden georganiseerd.

pilates